APAXIL


APAXIL
Transpiraţia este un fenomen normal, peste 10% dintre persoane caută zilnic un remediu împotriva  transpiraţiei excesive. Aceasta poate să devină excesivă cauzând o senzaţie neplacută de umezeală, miros neplăcut şi o stare incomfortabilă. Această problemă nu este doar axilara. 

2015 Foto Homepage e Consumer Leaflet foto shutterstock_236775586

 
De ce transpiri mult?…

Corpul nostru poseda mai mult de 4 milioane de glande sudoripale care pot fi de doua tipuri:

  • ENDOCRINE: fiind responsabile de functionarea fiziologica de reglare a temperaturii corporale si de eliminare a toxinelor, dar sunt si stimulate de multe alte circumstante: frica, nervi, tristete, stres, emotii, durere fizica.
  • APOCRINE: reactioneaza exclusiv la stimuli pe sistem nervos si de hormoni, transiratia produsa de aceste glande este inodora.

Problema apare atunci când intra în contact cu bacteriile prezente pe piele, se descompun si formeaza noi substante care au un miros urât. Omul are glande sudoripale în tot corpul distribuite diferit care se gasesc în principiu la mâini, picioare, frunte si în interiorul axilelor. In axile se gasesc alte 25 de mii de glande fie apocrine, fie endocrine.Transpiratia axilelor devine excesiva când în putine cazuri, glandele apocrine sunt foarte stimulate ( în cazurile disfunctiilor hormonale sau pe sistem nervos ) sau atunci când glandele endocrine sunt stimulate de: teama, caldura, tristete, nervi, stress, emotivitate. Aceasta se numeste hiperhidroza si 10% din populatia adulta sufera de ea. Pentru combaterea hiperhidrozei, un deodorant normal nu este de ajuns deoarece acesta se limiteaza doar la acoperirea mirosurilor neplacute în loc sa elimine adevarata cauza.